juni 18, 2024

Info Advies

Advies Info

Waarom gietvloeren zo populair zijn

Gietvloerenvind je tegenwoordig in veel woningen en bedrijfspanden terug. De vloer is dus geschikt voor in je woning, maar kan bijvoorbeeld ook in een garage worden aangebracht. Dit type vloer is onwijs populair, maar waarom nu precies? In dit artikel lees je wat de voordelen van dit type vloer zijn. Zo kun je ook zelf de beslissing maken of je een gietvloer in je woning of bedrijfspand laat plaatsen.

Gietvloeren zijn erg hygiënisch

Om te beginnen zijn gietvloeren zeer hygiënisch. Dit komt doordat de vloeren helemaal geen naden hebben. Bij een vloer met naden, kunnen er bacteriën in de naden gaan zitten. Bovendien is een vloer met naden ook lastiger schoon te maken. Een gietvloer is daarentegen zeer eenvoudig schoon te houden. De vloer is gemakkelijk te vegen en te dweilen. Heb je de vloer gedweild, dan is de vloer ook echt mooi schoon. Heb je last van allergieën? Dan kan een vloer zonder naden, zoals de gietvloer, de klachten verminderen.

De gietvloeren worden eenvoudig geplaatst

Ook het plaatsen van de gietvloeren is in principe zo gebeurd. De vloer wordt namelijk gegoten. Hierna zal het mengsel dat op de grond wordt gegoten uitharden. Vervolgens wordt er nog een coating op de vloer aangebracht. Die coating maakt de vloer extra mooi, en vormt bovendien een beschermlaag.

De gietvloeren worden overigens in verschillende lagen aangelegd. Zo moeten er vooraf ook een primer en een schraplaag worden aangebracht. Hierdoor kan het proces enkele dagen in beslag nemen, want iedere laag moet eerst drogen. Toch valt het erg mee hoe arbeidsintensief het aanbrengen van de vloer is. Een gietvloer kan relatief goedkoop worden aangelegd, zeker als het een groter oppervlak betreft. Hierdoor is de vloer zeer interessant voor bedrijven.

Een gietvloer is stoot- en slijtvast

Er zijn weinig vloeren die zo goed tegen een stootje kunnen als de gietvloer. Laat je zwaar materiaal op de gietvloer vallen, dan hoef je over het algemeen niet bang te zijn voor een deuk. Dit komt doordat het materiaal waar de vloer van gemaakt is, altijd enigszins flexibel blijft. Niet zo flexibel dat de vloer beweegt als je een stap neemt of er iets op zet, maar wel flexibel genoeg om een klap op te vangen.

Omdat de gietvloer zo stoot- en slijtvast is, is dit type vloer ideaal voor in de werkplaats. Ook in sportscholen vind je onder andere om die reden vaak een gietvloer.

Geschikt voor in de badkamer

Er zijn ook soorten gietvloeren die je prima in de badkamer kunt laten aanbrengen. Doordat het materiaal waterbestendig is, zal er geen schade aan de vloer ontstaan. Ook is het in de badkamer extra prettig dat de vloer geen naden heeft. Dankzij het vochtgehalte in de badkamer krijgen bacteriën namelijk eerder de kans om zich te verspreiden. Met een naadloze vloer is je badkamer een stuk hygiënischer.

Conclusie

De gietvloer is een type vloer dat voor allerlei verschillende doeleinden geschikt is. Je kunt de gietvloeren zowel in een bedrijfspand als in een woning laten aanbrengen. Dit dient overigens wel door een expert gedaan te worden.

Heb je je keuze kunnen maken? Neem dan snel contact op met Bruizt!