mei 23, 2024

Info Advies

Advies Info

De voordelen van een Ubuntu Server

Veel mensen hebben nog nooit van een Ubuntu server gehoord. Toch zouden er een hoop mensen profijt van hebben om een Ubuntu server te gaan gebruiken. Voor de mensen die nog nooit van ubuntu gehoord hebben zullen we uitleggen wat Ubuntu precies is en wat bijvoorbeeld de naam inhoudt.

De naam Ubuntu

De naam Ubuntu is afkomstig uit het zuiden van Afrika. Ubuntu is een ethische of humanistische filosofie. Die filosofie draait om de toewijding in het geven en nemen. Er zijn verschillende manieren waarop je dat kunt interpreteren. De naam van het computerprogramma waar deze tekst over gaat is ook afgeleid van het Afrikaanse woord. Bij het computerprogramma ligt vooral de focus op de toegankelijkheid van het programma. De makers hebben geprobeerd het programma zo vorm te geven dat het voor iedereen eenvoudig te gebruiken is. Het bijzondere van dit programma is dat er twee keer per jaar een nieuwe versie van word uitgebracht. Hiermee willen de makers er voor zorgen dat het programma altijd up to date is en dat het voor iedereen zo eenvoudig mogelijk te gebruiken is.

Voordelen van Ubuntu

Ubuntu heeft een aantal voordelen ten opzichte van de bekendere besturingssystemen. Zo is het volgens de makers van het programma ontzettend veilig. Dit komt doordat er geen virussen en malware bestaat in dit programma. Hierdoor is het dus ook niet mogelijk om bijvoorbeeld een virus op je computer te krijgen. Voor Nederlanders is het hartstikke fijn dat het ook in het Nederlands beschikbaar is.Het is ook een groot voordeel dat er geen reclame aan het programma is toegevoegd. Hierdoor heb je nooit last van irritante pop-up reclames. In het Ubuntu softwarecentrum kun je uit duizenden apps kiezen. Hierdoor is er voor elk gewenst doeleinde wel een geschikte app te vinden. Kortom, Ubuntu is goede software voor welke gebruiker dan ook.