mei 23, 2024

Info Advies

Advies Info

Zakelijk internet: wat moet je er over weten

internet

Veel mensen met een eigen bedrijf maken gebruik van zakelijk internet. Zakelijk internet lijkt erg op het normale internet wat je thuis ontvangt. Wel is het zakelijke internet een stuk anders dan het normale internet. Met zakelijk internet ben je erg goed beveiligd tegen hackers of andere mensen. Je werkt bijvoorbeeld met vaste IP-adressen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van de extra opslag. In deze extra opslag kun je veel verschillende bestanden opslaan. Hierdoor blijft er genoeg ruimte op de laptop over. 

Wide area network, dat is handig!

Wide area network (WAN), is een communicatienetwerk die gebruikt wordt door vele bedrijven.  Met WAN kun je computers met elkaar laten verbinden. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan computers of printers. Je hebt de mogelijkheid om deze apparaten van een grote afstand te besturen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld mensen helpen die problemen hebben met de computer. Doordat jij de WAN service hebt, kun je gemakkelijk op afstand andere apparaten besturen.

Waarom zakelijk glasvezel 

Het is erg handig om zakelijk glasvezel aan te leggen. Doordat je zakelijk glasvezel aanlegt, kun je direct gebruik maken van mega snel internet. Zakelijk glasvezel heeft namelijk erg snel internet waar je gebruik van kunt maken. Zakelijk glasvezel heb je in verschillende prijzen. Heb je een groot professioneel bedrijf? Dan is het handig om te kijken voor het tarief 37 euro per maand. Heb jij nog geen groot bedrijf? Dan kun je kijken voor het standaard maandtarief van 49 euro. Let wel op, het is namelijk mogelijk dat er kosten bovenop komen.

Is zakelijk internet een groot voordeel voor bedrijven?

Zakelijk internet is zeker een groot voordeel voor bedrijven. Dit komt doordat je met zakelijk internet veel verder komt dan met het normale internet. Met zakelijk internet ben je beschermd tegen hackers die binnen de bestanden willen komen. De hackers hebben geen mogelijkheid om binnen te komen, omdat je met vaste IP-adressen werkt. Hierdoor kun je met een aantal IP-adressen werken. 

Is zakelijk glasvezel duurzaam?

Zakelijk glasvezel is duurzamer dan het normale internet. Dit komt doordat zakelijk glasvezel minder energie verbruikt dan het normale internet. Dit zorgt er dus voor dat er minder elektriciteit wordt verspild. Tegenwoordig worden veel glasvezel palen aangelegd. Over een aantal jaar is het de bedoeling dat iedereen gebruik maakt van het glasvezel. Met het zakelijke glasvezel heb je erg snel internet waar je gebruik van kunt maken. Het wachten op de laptop is dan ook zeker verleden tijd. 

Bestanden in de cloud opslaan

Als je een eigen bedrijf hebt, dan is het niet handig om alle bestanden op de computer op te slaan. Als je dit wel doet, kan het voorkomen dat hackers bij de bestanden kunnen komen. Hierdoor kan het voorkomen dat gevoelige informatie naar buiten komt. Dit wil je natuurlijk niet hebben en daarom is het handig om te kijken voor zakelijk glasvezel. Hier kun je namelijk alle bestanden in de cloud opslaan. Zo voorkom je dat hackers de bestanden kunnen zien.