juni 18, 2024

Info Advies

Advies Info

Financiele opleiding? Dit zijn de mogelijkheden!

Lijkt het je wat om een opleiding te doen in de financiële sector? Dan heb je een hoop mogelijkheden om uit te kiezen. Het kan daardoor heel lastig zijn om de opleiding te vinden die het best bij jou past.

Administratie

Je kunt relatief snel aan werk komen door een cursus salarisadministratie te doen. Zo’n cursus duurt niet lang vergeleken met andere opleidingen. Het voordeel hiervan is het feit dat je in een korte tijd al een baan kan krijgen. Met de meeste andere opleidingen moet je eerst een aantal jaren naar school voordat je een diploma hebt waarmee je aan de slag kunt. Het is daardoor voor veel mensen die op latere leeftijd gaan studeren veel voordeliger om een kortere cursus te volgens zodat ze maar een korte periode zonder inkomen zitten.

Deeltijd

Er zijn ook een aantal opleidingen die binnen de financiële sector vallen die te volgen zijn in een deeltijdtraject. Het is in een deeltijdtraject mogelijk om naast je huidige baan een erkende opleiding te volgen. Hierdoor wordt het dus mogelijk om aan je eigen kwaliteiten te werken zonder dat dit effect heeft op je inkomen. Dit is heel voordelig voor mensen die een drukke baan hebben en niet zonder hun inkomen kunnen.

Reguliere opleiding

Het is natuurlijk ook mogelijk om op een ‘normale’ school je opleiding te volgen. Je zult dan hoogstwaarschijnlijk vijf dagen in de week naar school moeten. Het voordeel hiervan is dat je altijd fysieke begeleiding hebt waardoor je vragen altijd gelijk beantwoord kunnen worden. Het is wel een nadeel van deze vorm van opleiden dat het moeilijk te combineren is met een baan. Voor mensen die een fulltime baan hebben zal het hoogstwaarschijnlijk niet mogelijk zijn om een voltijd-studie te volgen. Het is daarom voor veel mensen die op latere leeftijd gaan studeren niet mogelijk om op deze manier hun opleiding te voltooien.