april 19, 2024

Info Advies

Advies Info

5 tips bij het opvoeden van een puppy

Wil jij een puppy opvoeden? Dan dien je te weten dat het opvoeden van een puppy veel werk is. Een puppy is namelijk heel eigenwijs. Daarnaast zijn puppy’s nog erg speels en vragen ze veel aandacht. Een puppy opvoeden is daarom nog niet zo makkelijk. Wanneer je een puppy wilt opvoeden, is het belangrijk om te kijken naar de 5 tips die jou kunnen helpen bij het opvoeden van een puppy. 

Tip 1, De opvoeding van de pup

Een puppy kopen is op het moment erg leuk. De puppy is nog erg schattig en daarom koop je natuurlijk een puppy. De opvoeding van de puppy is erg belangrijk. Doordat je de puppy de juiste opvoeding geeft, weet de puppy goed op te groeien als een nette volwassene hond. Wil je de puppy netjes opvoeden? Dan heb je de mogelijkheid om naar puppyklas te gaan. Bij een puppyklas leer je veel over het opvoeden van je puppy. 

Tip 2, negeer slecht gedrag

Het is erg raar maar het is juist goed om slecht gedrag te negeren. Een hond vertoont slecht gedrag als de hond aandacht wilt. Als de hond iets doet wat niet mag omdat de hond je aandacht wilt, dan kun je de hond geen aandacht geven. Een puppy vind dit echt vreselijk. Pas wanneer de puppy goed gedrag vertoond, kun je de puppy aandacht geven. Als de puppy niet gaat luisteren, is het ook niet de bedoeling dat je de puppy aandacht gaat geven.  

Tip 3,Straf je puppy met je eigen stem

Het is niet handig om je puppy te slaan als de puppy iets fout doet. De puppy zal dan alleen maar angstig worden en dat wil je natuurlijk voorkomen. Hierom is het juist handig om je hond te straffen met je stem. Je mag echt laten merken dat je niet eens bent met de puppy. Doordat je de puppy straft met je stem, zal de puppy al snel het slechte gedrag afleren. 

Tip 4, koop de juiste hondenvoer

Als je een puppy wilt kopen, dan is het handig om de juiste hondenvoer te kopen. Als je niet de juiste hondenvoer koopt, zal de puppy niet de juiste voedingsstoffen binnen krijgen. Als je net de puppy krijgt, is het handig om de eerste weken de puppy, puppy voeding te geven. De puppy krijgt dan namelijk de juiste voedingstoffen binnen die de puppy moet hebben.

Tip 5, Beloon de pup als hij of zij iets goeds doet

Om de puppy te belonen, heb je hondensnoepjes nodig. Hondensnoepjes kun je aan de puppy geven als de puppy iets goeds doet. Wanneer de puppy niets goeds doet, is het niet verstandig om snoepjes te geven. De puppy zal namelijk denken dat het oké was wat hij of zij heeft gedaan. Tijdens de opvoeding van de puppy is het dus erg belangrijk om consequent te zijn. Doordat je consequent bent, zal de pup sneller beginnen met luisteren. Hierdoor kun je de puppy opvoeden tot een nette volwassene hond.