juni 18, 2024

Info Advies

Advies Info

Kattenspeeltjes zijn goed voor uw kat

kat

Katten hebben diversiteit en uitdagingen nodig in het leven. Als u er niet bent om uw kat veel liefde en aandacht te geven, is speelgoed de juiste keuze. Medpets heeft verschillende soorten Kattenspeeltjes, onder andere: speelhengels, kattentunnels, interactief speelgoed, catnip, laser speelgoed, vulbaar speelgoed, speelgoedmuizen en speelgoedballen om de zintuigen van uw kat op de beste manier te stimuleren. Al met al is er van alles te vinden om uw kat uit te dagen.

Speelse kat

Een kat is een dier met speciale behoeften. Als een kat naar buiten gaat, dan krijgt hij verschillende soorten stimulatie waardoor hij zichzelf kan vermaken. Het kan ook zo zijn dat je een echte huiskat hebt en als het dan ook nog eens een speelse kat is, dan is het voorbestemd om kattenspeeltjes aan te schappen. Zijn leefgebied is dan namelijk flink beperkt. Hij heeft hierdoor minder ruimte om te spelen en om zijn omgeving te verkennen. Een kat zal hierdoor gericht zijn op slapen of eten. Als de kat minder beweegt, kan dit leiden tot het dikker worden van de kat met daaraan gerelateerde medische problemen. Het is dus belangrijk dat de kat iets te doen heeft en zich niet verveelt. Dit kan leiden tot een gespannen kat en ook kan het leiden tot gedragsproblemen. Om deze verveling tegen te gaan en de gezondheid van de kat te stimuleren, is bewegen erg belangrijk en het spelen met kattenspeeltjes zal er hierbij toe dienen.

Kattentunnels

De kat kan kruipen en zich verstoppen in een kattentunnel. Een kat is van nature een jager en is dus gek op naar binnen sluipen. Daarom zijn kattentunnels ideaal voor katten om aan te schaffen als kattenspeeltjes. Door te jagen in de kattentunnel, kan de kat zijn energie kwijt, maar het kan ook dienen tot ontspanning. De kattentunnel blijft spannend voor de kat, omdat de kattentunnel bestaat uit meerdere uitgangen waardoor hij elke keer een andere route kan nemen en hierdoor spannend en leuk blijft. Ook wordt de behendigheid van de kat met dit speeltje verbeterd. Katten zijn graag wendbaar en het is goed om extra gestimuleerd te worden.

Interactief speelgoed

Wanneer u een intelligente kat heeft, dan wordt het aangeraden om uw kat uit te dagen met interactief speelgoed, waardoor hij zich kan verbeteren. Interactief speelgoed is namelijk erg goed voor de stimulatie van alle zintuigen van de kat en de kat zal er ook zeer en zeker plezier mee hebben. Puzzels zijn hierbij ideaal als kattenspeeltjes, met verschillende moeilijkheidsgraden. Dit verschilt per beginnende en gevorderde “speler” kat. Dit is ook afhankelijk van de bedrevenheid van de kat.