zo. jan 17th, 2021

Info Advies

Advies Info

4 tips om een koksmes veilig te gebruiken

koksmes

Wanneer je vaak aan het werk bent in de keuken, is het prettig om een koksmes te hebben. Als je veel kookt, zul je ook vaak te maken krijgen met een koksmes. Hier gebeuren ook veel ongelukken mee. Een koksmes is erg scherp en met snijden kan het altijd voorkomen dat je een fout maakt. Als jij een ongeluk hebt meegemaakt met een koksmes, of als je het eng vind om een koksmes te gebruiken, hebben we hier in het artikel vier goede tips staan. Dit zodat jij het koksmes in de toekomst zo veilig mogelijk kunt gebruiken. Een goed koksmes kun je kopen bij Zwilling keukengerei. Naast koksmessen, verkopen zij nog ander keukengerei.

Vier handige tips

De eerste tip om een koksmes zo veilig mogelijk kunt gebruiken is de handgreep. De meest voorkomende handgreep is de hamergreep. Bij de hamergreep omklem je de handgreep met vier vingers en leg je je duim tegen je wijsvinger aan. Dit doe je aan de voorzijde van de greep. De tweede tip uit het artikel is: Gebruik beide handen. De hand waar je niet mee schrijft is misschien wel net zo belangrijk als de hand waar je mee snijd. De hand waar je niet mee schrijft is de begeleidende hand. Het snij tempo is niet het eenige dat de begeleidende bepaald. De begeleidende hand ook de hand die de dikte van de plakken bepaald. Naast de handgreep en de begeleidende hand is contact houden met de snijplank ook een belangrijk punt. Het is van groot belang dat de punt van het mes continu in contact blijft met de snijplank. Dit betekend dus dat je het mes niet hoeft te heffen. Je bent namelijk aan het snijden met een koksmes. Als laatst is het van belang om geduld te hebben. Als je de tijd neemt is de kans kleiner dat het fout gaat.