mei 23, 2024

Info Advies

Advies Info

Waarom jij in het bezit moet zijn van een creditcard

Bijna heel Nederland betaald gewoon met zijn pinpas of contant. Door Corona is het betalen via de pinpas nog populairder geworden. Toch is het heel handig om in bezit te zijn van een creditcard. Steeds meer mensen gaan dit inzien en hebben er 1 aangevraagd. Er zijn een hoop voordelen aan een creditcard die een pinpas niet heeft. Ook is het heel makkelijk om een goedkope creditcard te krijgen. In dit artikel lees je over de voordelen van een creditcard.

Internationaal 

Een creditcard is internationaal beschikbaar. Dit betekent dat je vrijwel overal in de wereld kunt betalen met je creditcard. Dit is super handig als je op vakantie gaat naar het buitenland. Zelfs in veel kleine winkeltjes in dit mogelijk. Hierdoor hoef je niet elke keer je contanten om te wisselen naar een andere valuta. Ook is online winkelen heel gemakkelijk. In sommige buitenlandse online webshops is het niet mogelijk om via ideal te betalen. Hierdoor moet je weer veel moeite doen om een paypal of iets dergelijks aan te maken. 

Annulering

Stel je hebt iets online gekocht maar je krijgt niet waarvoor je betaald hebt. Als je betaald hebt via je creditcard heb je de mogelijkheid om dan de aankoop te annuleren. Als je het annuleert krijg je heel snel het geld teruggestort op je rekening. Je voorkomt hiermee om opgelicht te worden. Met een gewone pinpas is dit niet mogelijk waardoor je vrijwel nooit de mogelijkheid hebt om je geld terug te krijgen.

Achteraf betalen

Ook is het mogelijk om met de creditcard achteraf te betalen. Niet iedereen is hier fan van omdat je nog een soort rekening open hebt staan. Toch is het fijn dat je überhaupt de mogelijk hebt. Je betaald dan aan het einde van de maand pas de aankopen die je gedaan hebt. Hiernaast hoef je hier geen rente over te betalen dus kost het niks extra’s!