april 19, 2024

Info Advies

Advies Info

Werken in de zorg

Werken in de zorg is een mooi beroep. Je kunt goed een goed salaris krijgen en tegelijkertijd help je mensen met hun gezondheid. Er zijn allerlei verschillende beroepen die je kunt uitoefenen in de zorg. Voor bijna iedereen is er wel een beroep te vinden die bij hem of haar past. In dit artikel neem ik een aantal verschillende beroepen door. Misschien vind jij wel het beroep dat bij jou past. 

Huisarts

Een huisarts is een mooi beroep met veel verantwoordelijkheden. Het is echter wel een zwaar beroep. Je komt regelmatig in contact met mensen die ziek zijn of ernstige klachten hebben. Er zijn ook continu nieuwe ontwikkelen, hierop moet je voorbereid zijn door middel van bijscholing. Daarnaast zijn de werktijden verschillend. Je zult regelmatig avond-, nacht- en weekenddiensten hebben. Tijdens de kantooruren heb je voornamelijk spreekuren met klanten. Je hebt ook veel contact met andere zorginstellingen, zoals andere huisartsen, artsen en specialisten.

Tandarts

Als tandarts ben je bezig met het controleren van het gebit van mensen. Je moet bijvoorbeeld kijken tijdens een behandeling of mensen gaatjes hebben, maar ook eventuele behandelingen uitvoeren zoals een verstandskies trekken of een wortelkanaalbehandeling uitvoeren. Dit zijn allerlei werkzaamheden met veel verantwoordelijkheid. Je hebt namelijk de verantwoordelijkheid over het behandelen van mensen hun gebit. Wil je graag aan de slag als tandarts? Neem dan een kijkje op vacature tandarts. Als je liever geen tandarts wil worden, kun je ook tandartsassistent worden. 

Dierenarts

Het is ook mogelijk om met dieren te werken. Als dierenarts ben je dagelijks bezig om dieren te genezen. Om dierenarts te kunnen worden moet je de universitaire studie diergeneeskunde hebben afgerond. Als dierenarts ben je voornamelijk bezig met het behandelen van zieke of gewonde dieren. Je zult bijvoorbeeld regelmatig wonden moeten verzorgen, medicatie voorschrijven en opereren. 

Wil je graag solliciteren in de zorg? Of specifiek als tandarts of tandartsassistente? Lees dan meer op https://dentjobs.be/