juni 18, 2024

Info Advies

Advies Info

Zo laat je jouw kind beter slapen

Voor kinderen is het belangrijk dat ze voldoende slapen. Om voor een goede nachtrust te zorgen bij je kind, is het belangrijk dat je op een aantal zaken let. Daarnaast zijn er een aantal tips die altijd kunnen helpen tegen een slechte slaap van je kind.

Slaapproblemen komen in diverse variaties voor

Slaapproblemen zijn mogelijk in allerlei variaties. Zo kan het zijn dat je kind niet goed in slaap komt, maar ook dat hij midden in de nacht wakker wordt. Een ander probleem waar peuters vaak last van hebben, is dat ze niet in slaap komen in hun eigen bedje. Ze willen steeds bij hun moeder of vader liggen en worden verdrietig als dat niet mogelijk is. Een ander probleem wat ook wel eens voorkomt, is dat een kind overdag continu de neiging heeft om te slapen. Wanneer je kind slaapproblemen heeft, is het belangrijk dat je achterhaalt waar het precies om gaat en hoe je het verhelpt.

Pak het probleem bij de bron aan!

Om van slaapproblemen af te komen, is het belangrijk dat je het probleem bij de bron aanpakt. Zo kan het voorkomen dat een kind slechter slaapt doordat hij of zij zich op school niet fijn voelt. In dat geval is het erg belangrijk dat je een gesprek aangaat met je kind en helpt waar mogelijk is. Een andere situatie die voor slaapproblemen kan zorgen, is wanneer een dierbare van je zoon of dochter kortgeleden is overleden. In dat geval kan er sprake zijn van slapeloosheid en nog veel meer problemen. Om erachter te komen waar het probleem vandaan komt en een goede oplossing te vinden, kun je ook een slaaptrainer kind inschakelen. Hij of zij helpt je bij het vinden naar de oorzaak en zorgt ervoor dat de problemen minder worden.