juni 18, 2024

Info Advies

Advies Info

3 handige tips voor als je op jezelf gaat wonen

Voor vele ouders is het de nachtmerrie van hun leven. De kinderen die uit het ouderlijk huis vertrekken om op hun zelf te gaan wonen. Het is een periode vol spanning. Het is weer een mijlpaal in je leven. Veel jongeren willen het liefst zo snel mogelijk uit huis. Ze willen vrijheid en zelf beslissen wat ze iedere avond gaan eten. Op jezelf wonen is super leuk maar er komen ook een hoop dingen bij kijken. 

Leer van te voren huishoudelijke klusjes

De eerste tip is om van te voren alvast te leren hoe je moet de wasmachine moet gebruiken, hoe je moet afwassen, dweilen en koken. Nu je nog thuis woont bij je ouders zijn er mensen in de buurt die je dit kunnen leren. Je kan meekijken tijdens het koken of als je ouders klusjes in het huis doen. Hier kan je al heel veel van leren! Hiernaast zou je het alvast in de praktijk kunnen oefenen door af en toe een klusje over te nemen. Hier maak je je ouders ook super blij mee. Het is in ieder geval belangrijk dat je de basiselementen van het schoonmaken onder de knie hebt.

Meubels

Meubilair en ander soort spullen die je moet hebben voor als je op jezelf gaat wonen, kun je heel goedkoop verkrijgen. Bijvoorbeeld in de kringloop of op marktplaats. Het zijn dan wel 2de hands spullen maar vaak nog in prima staat! Hiernaast is het handig om een woonverzekering af te sluiten zodat je goed verzekert bent. Je kan veel geld besparen op je woonverzekering. Zoek op vergelijkingswebsites welke het beste bij jou past. 

Boodschappen

Veel jongeren vergissen zich in de prijs van de boodschappen. Boodschappen zijn vaak erg duur en nemen al snel een grote hap uit je budget. Daarom is het handig om van te voren te kijken welke spullen er in de aanbieding zijn. Denk hierbij vooral aan wasmiddel. Als wasmiddel in de aanbieding is, koop er dan gelijk een paar. Je zal merken dat je hierdoor aardig wat geld bespaart!