juli 22, 2024

Info Advies

Advies Info

Hoe interessant zijn sedumdaken?

sedumdaken

Voor veel mensen die woonachtig zijn in een stedelijke omgeving geldt dat ze op zoek zijn naar mogelijkheden om een beetje (extra) groen te creëren bij hun woning. Het is in de praktijk echter helaas lang niet altijd mogelijk om een echte tuin te realiseren achter of voor de woning. In dat geval zou je eventueel kunnen overwegen om een sedumdak te realiseren. Sedumdaken zijn groendaken die zoals de naam reeds laat vermoeden bestaan uit sedumplanten. Van deze planten is bekend dat ze ongelofelijk goed opgewassen zijn tegen bijvoorbeeld de geldende weersomstandigheden op het dak. Wil jij ook graag ontdekken hoe interessant deze daken nu precies zijn? Lees dan snel verder!

Hoe snel kunnen sedumdaken gerealiseerd worden?

Een eerste voordeel waar je bij sedumdaken op kan rekenen is dat ze door middel van de zogenaamde sedum cassettes vrij snel realiseerbaar zijn. Dat is een zeer belangrijk voordeel in vergelijking met vroeger. Toen was het één van de vaakst gehoorde nadelen dat een groendak realiseren altijd behoorlijk wat tijd in beslag nam. Tegenwoordig is dat niet meer het geval. Wanneer je gebruik maakt van de eerder reeds aangehaalde cassettes kan je eigenlijk rekenen op een instant groendak. Daarmee wordt een belangrijk nadeel uit het verleden in de kern aangepakt. 

Over welke levensduur beschikken sedumdaken? 

Bij het realiseren van een groendak dien je er altijd rekening mee te houden dat de levensduur waarover ze beschikt sterk afhankelijk kan zijn van het soort planten waaruit ze bestaat. Het is mede omwille van deze reden dat zoveel mensen de voorkeur geven aan het realiseren van sedumdaken. Voor sedumplanten geldt namelijk dat ze ongelofelijk sterk zijn. Daardoor zijn ze prima opgewassen tegen de intense weersomstandigheden die vaak gelden op het dak van je woning. Hierdoor kan je altijd rekenen op een geweldige levensduur gecombineerd met een slechts beperkt onderhoud. Dit maakt van een groendak een waardevolle investering die de waarde van je woning langdurig opkrikt.

Wat is de meerwaarde voor een woning?

Sedumdaken realiseren gaat gepaard met een reeks zeer interessante voordelen. Het is daarbij opvallend dat deze voordelen niet alleen maar worden gerealiseerd voor de woning waar het dak op wordt geplaatst. Wat namelijk bovendien ook te denken voor de omgeving waarin ze zich bevindt? Groendaken slagen er namelijk in om bijvoorbeeld te helpen bij het onderdrukken van de CO2-uitstoot. Daarnaast is het ook zo dat ze erin slagen om het fijnstof uit de lucht te filteren zodat er een gezondere lucht kan worden gerealiseerd. 

Voor de woning zelf zorgt een sedumdak voor een betere bescherming van de dakbedekking. Daarnaast is het ook zo dat ze de isolerende eigenschappen van het huis verbetert. Nog een ander voordeel waar je op kan rekenen is voorbehouden voor mensen die eigenaar zijn van zonnepanelen. Wanneer je een groendak realiseert zal je kunnen vaststellen dat de temperatuur op je dak, ook tijdens de warme zomermaanden, aanzienlijk binnen de perken kan worden gehouden. Hierdoor kan het rendement van je zonnepanelen worden verbeterd waardoor je nog meer energie kan besparen. Ook dit is toch best een interessant voordeel dat kan worden toegeschreven aan sedumdaken. Geïnteresseerd? Ga dan snel naar Topgroen.nl!