juli 22, 2024

Info Advies

Advies Info

Op deze manier wordt je leven financieel beter

Wie hard werkt zal meer geld verdienen. Dat is een veelgehoorde uitspraak en dat is in de meeste gevallen ook helemaal waar. Wanneer je hard werkt dan zul je zien dat je verder komt in je carrière en er van alles op je weg komt. Maar daarnaast is het ook ontzettend belangrijk dat je een aantal keuzes slim maakt in je leven en dingen op een verstandige manier aanpakt. Wij geven hieronder verschillende tips die ervoor zorgen dat jouw financiële positie in je leven een stuk beter zal worden. 

Blijf werken aan je kennis

Voor de meeste mensen is het normaal om zoveel mogelijk te studeren in de tijd dat we naar school gaan. Maar wanneer we klaar zijn met school dan denken we dat we niet meer hoeven te leren. Dat is voor veel mensen een grote vergissing. Het maakt bijna niet uit in welke sector je werkt, want er is altijd wel wat te leren. En zelfs wanneer je denkt dat je helemaal bent uitgeleerd in de sector waarin je werkt dan kun je altijd nog wel een bijscholing doen in een vergelijkbare of een compleet andere sector. Wie zich er mentaal op instelt om zichzelf altijd te blijven ontwikkelen die zal een stuk verder in het leven komen. 

Koop zo vroeg mogelijk een woning en ga voor nieuwbouw

We moeten allemaal ergens wonen en wanneer we niet gaan voor een koopwoning dan zullen we dus moeten huren. Het geld dat naar de huur gaat die zie je niet meer terug. Wanneer je de mogelijkheid hebt om een woning te kopen en daar een hypotheek voor te krijgen dan is dat in de meeste gevallen een verstandige keuze. 

Door daarnaast te kiezen voor een nieuwbouwwoning stop je jouw geld ergens in dat in de toekomst juist meer waard zal worden. Nieuwbouwwoningen zijn zeer waardevast en vanwege de inflatie zullen mensen er in de toekomst hoogstwaarschijnlijk meer voor betalen. Zoek bij jou in de omgeving naar beschikbaren nieuwbouwwoningen, afhankelijk van waar je woont. Je kunt vaak heel gericht lokaal zoeken naar plekken om te wonen. Woon je in of rond de Randstad? Dan zijn er veel wijken te vinden in het Groene Hart op de site van NieuwWonenGroeneHart.nl. Zo vind je, op moment van schrijven, op deze pagina een overzicht van diverse nieuwbouwwijken in Gouda.

Reken maar eens uit hoeveel geld je aan huur zou kunnen besparen in een periode van tientallen jaren en de waarde die je woning omhoog is gegaan als we alleen zouden kijken naar inflatie. Woningen zijn namelijk inflatiebestendig.

Geef je geld slim uit

Een van de risico’s wanneer we meer gaan verdienen is dat we denken dat we ook meteen meer uit kunnen geven. Dat is natuurlijk mogelijk, maar wel is het slim om dat op een verstandige manier te duren. Een dure mooie auto kopen is natuurlijk leuk, maar die kan enorm veel geld kosten en een auto daalt alleen maar in waarde. Je kunt ook beginnen om maandelijks een deel van je inkomen te beleggen, wat op termijn ook in waarde toe zal nemen. Op deze manier werk je langzaam verder aan het opbouwen van steeds meer vermogen. 

Een ander voorbeeld is het op vakantie gaan. Een extra verre en dure vakantie is natuurlijk ontzettend leuk, maar je hoeft het niet altijd meteen erg bont te maken. Wat je ook kan doen is te kiezen voor goedkopere, maar nog steeds zeer avontuurlijke vakanties. Maar een leuke stedentrip of ga ergens kamperen in de natuur. Je zult zien dat je net zo’n leuke vakantie kunt hebben, maar dan veel en veel minder geld uit hoeft te geven. Ook zijn er veel leuke vakantiebestemmingen in Nederland