mei 23, 2024

Info Advies

Advies Info

Tips bij het kopen van een huis

Ben je van plan om binnenkort een huis te kopen? Dan zijn er een aantal factoren waar je op moet letten. Wij geven je allerlei tips voor bij het kopen van een huis om dit zo soepel mogelijk voor jou te laten verlopen. Lees je goed in en koop niet zonder eerst goed te kijken!

Kijk verder dan je neus lang is

Veel personen hebben hier moeite mee, maar kijk verder dan de huidige indeling! Probeer het huis voor je te stellen met je eigen meubels erin en een likje verf hier en daar. Wil je compleet verbouwen? Dan is deze tip natuurlijk nog belangrijker en zul je verder moeten kijken dan de indeling. Kijk dan vooral naar de status van het gebouw en welke muren precies draagmuren zijn. Zo weet je precies hoe je de indeling van jouw nieuwe woning kunt aanpassen naar jouw wensen.

Check de erfgrens van het pand

Bij het kopen van een huis is het altijd belangrijk om de kadasterkaart te bekijken. Met deze kaart kun je de precieze erfgrens van de woning inzien en wordt het dus duidelijk of je kunt gaan verbouwen of niet. Ontzettend makkelijk en snel om te doen, maar je kunt er op een later moment veel aan hebben. Zo krijg je geen ruzie met de buren als het gaat om de erfgrens.

Een gezonde Vve: belangrijker dan je denkt

Ga je een appartement kopen en zijn de servicekosten erg laag? Dan horen de belletjes te gaan rinkelen. Lage servicekosten zijn wellicht op de korte termijn interessant, maar vaak betekent het dat het gebouw een slapende- of niet actieve Vve heeft. Dit kan op de lange termijn voor problemen zorgen. Een Vve zorgt er bijvoorbeeld voor dat het onderhoud in het appartement wordt bijgehouden. Voorkom achterstallig onderhoud aan bijvoorbeeld de galerij of lift en check hoe de financiƫle situatie van jouw appartementencomplex ervoor staat.