juni 18, 2024

Info Advies

Advies Info

Tips voor het opknappen van jouw huis

Iedereen houdt ervan om zo nu en dan je huis op te knappen. Dit is af en toe ook wel nodig om jezelf een frisse start te gunnen. Natuurlijk is het anders als je in een nieuwbouwwoning woont. Er worden heel veel nieuwe huizen gebouwd die al helemaal verzorgd eruit zien. Woon je in ouder huis dan is het wel leuk om zo nu en dan je huis op te knappen of te verfrissen. Zorg alleen niet dat je teveel hooi op je vork neemt. Mensen willen vaak al gelijk het hele huis opknappen waardoor ze zich verkijken op de werkzaamheden die verricht moeten worden. In dit artikel een aantal handige tips die je zullen helpen als je jouw huis wilt gaan opknappen. 

Welke nieuwe stijl wil je?

het is altijd slim om van te voren na te denken over wat je allemaal wilt opknappen. Als je van te voren opschrijft wat je allemaal wilt veranderen dan zal je niks gaan vergeten. Denk je er bijvoorbeeld aan om een nieuwe vloer te nemen? Deze moet al ruim van te voren besteld worden zodat je geen vertraging in je planning oploopt. Bedenk voor jezelf welke spullen als eerst geleverd moeten worden en bestel deze als eerst. Als je een grote opknapbeurt wilt geven moet je natuurlijk beginnen met een nieuwe vloer en het schilderwerk. Vervolgens kan je pas denken aan details zoals nieuw meubilair. Ook door de drukte bij bezorgers kunnen de bezorgtijden een stuk langer duren dan je denkt. Hou hier ook rekening mee!

Schilderen

Een nieuw kleurtje aan het huis geven is een goede eerste stap. Dit kan zowel voor de binnen als buitenkant. Als je de buitenkant van het huis schildert is het vooral leuk voor als je thuis komt of voor voorbijgangers. Denk er wel aan dat je niet teveel afwijkt van de kleuren van alle buren. Dit kan nog wel is voor wat ophef zorgen. Van de binnenkant een nieuw kleurtje geven voelt gelijk als een hele verandering. Als je van een andere kleur naar wit gaat zal het aanvoelen alsof je veel meer ruimte hebt dan normaal. Kleuren kunnen heel veel doen voor een ruimte qua gevoel. Schilderen is vaak wel een tijdrovend klusje, dus denk hier goed aan voordat je eraan begint. Je zou het bijvoorbeeld ook kunnen een schilder kunnen inhuren. Er zijn verschillende websites waar schilders zich aanbieden. Als je in België woont kan je bijvoorbeeld zoeken op schilder Brugge, dan komen verschillende ZZP’ers tevoorschijn die je kan inhuren.

Details

Je hele schilderen is een best grote stap en kost veel tijd. Je zou ook bepaalde details in je huis kunnen veranderen. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde lampen, kastjes of schilderijen. Als je al lange tijd zonder opknapbeurt in een huis woont, zullen kleine details je al gelijk opvallen.Daarnaast zou je ook dingen kunnen toevoegen zoals nieuwe technische snufjes die gelijk een upgrade geven aan jouw huis.