mei 23, 2024

Info Advies

Advies Info

Waarom renovliesbehang?

Kunnen we in onze nieuwbouwwoningen eigenlijk nog wel zonder renovliesbehang? Want de opmars van dit type behang is opmerkelijk te noemen. Renovliesbehang is een meer dan logische vervanger van het stucwerk dat jarenlang als de norm beschouwd werd als het ging om het glad en strak maken van de wanden van de nieuwbouwwoningen. De stukadoor heeft echter pech want hij heeft het beduidend minder druk nu dit type behang in staat blijkt dat werk minstens zo goed te kunnen doen.

Stucwerk en het risico op scheuren aan de wanden

Heb je een nieuwbouwwoning gekocht dan worden de wanden behangklaar opgeleverd. Je moet dan vaak echter nog zorgen dat de muren helemaal glad worden en de scheuren wegwerken Dit kan prima met renovliesbehang, een in de eerste plaats zeer sterke behangsoort. Bovendien is renovliesbehang in een nieuwbouwwoning veel beter dan stucwerk. Dat gaat namelijk vaak iets scheuren omdat de woning nog uit gaat zetten. Dan is de keuze dus ook snel gemaakt.

Renovatievliesbehang werkt scheuroverbruggend

Terwijl stucwerk scheuren veroorzaakt, werkt renovliesbehang juist scheuroverbruggend. Je ziet vaak niets terug van de scheuren onder het behang. Misschien wel het grootste voordeel van dit type behang is echter de prijs. Want zeker nu iedereen toch weer op de kleintjes moet letten is het wel prettig dat het behang wel 30 procent goedkoper is dan het laten aanbrengen van stucwerk. En dat is best veel. Het resultaat is prachtig en de wanden zijn net zo glad en strak als wanneer je de stukadoor aan het werk had gezet. Renovliesbehang is volledig naadloos en de overgangen tussen de behangrollen is eveneens niet waarneembaar.

Het behang is zo sterk dat het zelden scheurt

Het behang is zo sterk dat het slechts zelden scheurt. Ook de mogelijkheden zijn gewoon groter met renovliesbehang. Het behang is namelijk ook met een motiefje of als fotobehang verkrijgbaar. Die optie heb je met stucwerk niet. Met dit behang creëer je dus meteen een heel andere sfeer in een ruimte. Ook het aanbrengen van het behang is gemakkelijk. Je hoeft nu niet én het behang én de wanden in te smeren met lijm, alleen lijm op de muur is voldoende voor dit zeer sterke behang.

Het behang is prima bestand tegen een stootje

Renovlies staat voor renovatievlies en is dus perfect geschikt als jij de muren er als nieuw uit wilt laten zien. Het behang is prima overschilderbaar en is in verschillende diktes verkrijgbaar. Werd er lang vanuit gegaan dat glasvezelbehang het sterkste behang was, die rol is nu nadrukkelijk door renovliesbehang overgenomen, Met dit type behang verberg je op perfecte wijze kleine gaatjes en haar- en krimpscheuren aan de wanden van de woning. Het behang behang je bovendien gewoon nog eens opnieuw (over de eerste laag) en voordeel is verder dat dit behang uitstekend bestand is tegen een krasje of stootje. Hoe spijtig ook voor de stukadoor, de opmars van deze sterke behangsoort is niet meer te stoppen. De stukadoor moet zijn werkveld maar enigszins verleggen. Deze strijd zal hij niet meer gaan winnen namelijk.

Bij Floorplaza.nl kan je niet alleen behangers vinden, maar ook specialisten in bijvoorbeeld het aanleggen van vloeren en elektra.