juni 18, 2024

Info Advies

Advies Info

3 redenen om meer kunst in huis te halen!

kunst in huis

Er zijn mensen die geen genoeg kunnen krijgen van kunst en hun hele huis versieren met de prachtigste kunstwerken van artihove. Er is echter ook nog altijd een hele grote groep mensen die hier de meerwaarde niet van in lijkt te zien. Waarom zou je enorm veel geld uitgeven aan echte kunstwerken als je ook gewoon een simpel schilderijtje bij een confectiewinkel kunt halen of je woning op een andere manier kunt decoreren?

De echte liefhebbers weten echter maar al te goed hoe groot het belang van échte kunst in huis is. Kunst draagt bij aan de gezondheid, heeft een enorm effect op de sfeer in je woning en biedt tevens enorm veel mogelijkheden. Of je nu een afscheid collega’s bestellen wil met een mooi cadeautje of simpelweg naar iets op zoek bent om een lege muur op te vrolijken. Kunst is zowel praktisch om als cadeau te geven als om in huis te gebruiken. Nog niet geheel overtuigd? Hier volgen 3 redenen om meer kunst in huis te halen.

1.     Positief effect op de gezondheid


Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat kunstwerken zelfs een enorm positief effect kunnen hebben op de fysieke- en mentale gezondheid. De voornaamste reden is dat kunst bekijken gelukkig maakt. Mensen die regelmatig een museum bezoeken, zullen dit bezoekje altijd beschrijven als geluk makend. Het is dan ook geen wonder dat museums zeer druk bezocht worden. We genieten ervan om ons te verdiepen in de verschillende stijlen en de gevoelens die bepaalde kunstwerken bij ons oproepen.

Natuurlijk kan je niet iedere dag een museum bezoeken. Maar door zelf prachtige kunstwerken in huis te halen, haal je dit gevoel gewoon een stukje dichterbij. En het maakt hierbij eigenlijk ook niet uit voor welk kunstwerk je kiest. Of je nu van artihove bronzen beeldjes aanschaft of voor een schilderij kiest. Zolang deze helemaal bij jou past, zal dit gegarandeerd bijdragen aan een prettigere sfeer in huis en een waar geluksgevoel als je naar het kunstwerk kijkt.

2.     Persoonlijke mening ontwikkelen


Sommige mensen vinden het heel lastig om voor hun eigen mening uit te komen. Sculpturen beelden bestellen is zelfs al een hele opgave. Je wil graag iedereen plezieren en niet dat mensen vreemd opkijken wanneer jij een specifiek kunstwerk in huis haalt. Wat men echter moet beseffen, is dat kunst gewoon heel persoonlijk is. Je leert hiermee je eigen oordeel te vellen en hier tevens beter voor op te komen. De één kan het spuuglelijk vinden en ander raakt er dolverliefd op. Er is geen goed of fout. Zolang jij hier maar gelukkig van wordt. En dat is hoe belangrijk kunst kan zijn, ook voor je persoonlijke ontwikkeling.

3.     Inzicht in jouw persoonlijkheid


Kunst geeft je een manier om je uit te drukken zonder het gebruik van woorden of cijfers. Bovendien laat je door het gebruik van kunst in huis, zien waar jij voor staat. Wat je interesses zijn, hoe je je eigen persoonlijkheid zou omschrijven. Mensen die jouw woning bezoeken, moeten door het zien van de kunstwerken in huis direct inzicht krijgen in jouw persoonlijkheid. Dan heb je het goed gedaan.