juni 18, 2024

Info Advies

Advies Info

Niets is zo stijlvol als zwart: kies voor zwart deurbeslag

Geloof jij al in de kracht van zwart deurbeslag? Er bestaan veel verschillende vormen beslag voor deuren: van klinkers tot bellen en van sloten tot scharnieren. Elke vorm van deurbeslag kan in het zwart worden uitgevoerd. Ook kun je kiezen voor meubelknoppen. Bij een expert als Mooi Deurbeslagen worden de producten in de fabriek geproduceerd en vervolgens rechtstreeks verkocht via de webshop. Het is goed mogelijk online een breed aanbod beslag van de hoogste kwaliteit te vinden, ook zwart deurbeslag. Er zijn tal van merken die zich bewezen hebben in zowel de woon- als bouwbranche. Kies voor modern zwart deurbeslag, of juist voor retro exemplaren. Ook bestaat er verschil in vorm: het ene beslag is hoekig, het andere afgerond. Oud of nieuw: uiteindelijk hangt het vooral van smaak af en van het huis natuurlijk.

Zwart deurbeslag voor binnen en buiten

Deurbeslag voor binnen ziet er vaak net wat anders uit dan deurbeslag van buiten. Bij beslag voor buiten moet je altijd rekening houden met de elementen: vorst, wind, regen en zelfs de zon. Niet al het deurbeslag dat voor binnen geschikt is, kun je ook buiten gebruiken. Buiten kom je vaak deurbeslag tegen van metaal, terwijl binnen ook hout een veel gezien materiaal is. Bij sommige specialisten vind je echter deurbeslag dat voor zowel buiten als binnen geschikt is.

Zelfde stijl binnen en buiten

Als het zwart deurbeslag voor zowel buiten als binnen geschikt is, wordt het een heel stuk makkelijker om één uniforme stijl in de woning aan te brengen. Je kunt de deurklinken en de scharnieren die je binnen gebruikt ook buiten installeren. Zwart staat niet alleen binnen erg statig, ook buiten doet zwart het goed. Denk maar aan dat AC DC-nummer “Back in Black”. Zwart is modern en klassiek: het is een kleur van alle tijden. Zwart staat voor neutraal, voor plechtig. Zwart deurbeslag past eigenlijk overal. Wist je dat je ook in de kleur zwart zelf kunt variëren?

Mat of toch glanzend?

Je kunt kiezen voor glanzend zwart, zoals je bij “metallic” gelakte auto’s ziet, of juist voor mat. Het één is niet per se beter dan het ander: het verschilt per woning wat het beste past. Je kunt elk materiaal zwart laten beschilderen, of het nu hout is of een metaal. Je kunt een gedeelte van het beslag zwart maken, terwijl je een ander gedeelte de oorspronkelijke kleur van het hout of het metaal laat behouden. De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos en worden alleen ingedamd door je eigen fantasie. Zwart deurbeslag is er in verrassend veel varianten.

De kracht van matzwart deurbeslag

Matzwart is wat soberder, wat plechtiger, dan het flitsende metallic zwart. Matzwart sluit uitstekend aan bij de meeste moderne woontrends. Ook in de eclectische stijl, waarbij elementen van meerdere stijlen worden samengevoegd, komt mat zwart goed tot zijn recht. Mat zwart past ook goed samen bij ruimtes waarbij massieve bakstenen als decoratie naar voren komen. Matzwart beslag zie je vooral in Scandinavië en de minimalistische designs aldaar. Matzwart past prima in de landelijke keuken. Kies voor een ronde greep op de slaapkamerdeur.