juli 22, 2024

Info Advies

Advies Info

Waarom klassieke bureaus?

Je kunt je kantoor prima inrichten met de moderne bureaus van tegenwoordig. Zet ze tussen de moderne kasten, moderne tafels, een moderne balie en je bent klaar. Wat je dan wel hebt is een zeer klinische inrichting. Het kantoor had een wachtkamer van een ziekenhuis kunnen zijn. Hoeveel kunstplanten je er ook tussen zet. Wil je nou meteen warmte en sfeer uitstralen, denk dan eens aan klassieke bureaus. Deze bureaus passen overigens ook prima binnen een moderne inrichting. Soms kan ook een combinatie van modern en meer klinisch met klassieke bureaus een fraaie combinatie zijn.

Bureaus van mahoniehout waren vroeger behoorlijk duurder

Als we het hebben over bureaus met een klassieke look, dan doelen we meestal op bureaus van eiken of mahoniehout. Zeker de laatste soort hout is erg populair, het is ook precies het soort hout dat voor warmte zorgt.  Klassieke bureaus suggereert dat het om stokoude bureaus gaat. Niets is echter minder waar, deze bureaus kun je gewoon op maat laten maken. In geheel klassieke stijl. Met precies de afwerking zoals we die bureaus van vroeger kennen. Ten opzichte van eikenhout is mahoniehout wat luxer. Het straalt net even iets meer uit. Mahoniehut was voorheen overigens ook duurder. Dat had alles te maken met het feit dat het van ver moest komen. En dat kostte dus extra geld. Eikenhout was altijd verkrijgbaar, op elke hoek van de straat. Overigens kun je de klassieke bureaus in verschillende tinten mahonie hout laten maken. Zoek je een vakman uit op dit vlak, dan is zo goed als alles mogelijk met deze zeer fraaie bureaus.

Mooie klassieke bureaus hebben een lederen inleg

Binnen het aanbod klassieke bureaus is een groot aanbod van Engelse bureaus beschikbaar. De Engelse stijl spreekt veel mensen toch echt aan. Ook deze bureaus zijn er in mahoniehout en dat in verschillende tinten.  Kenmerk van de deze bureaus is een lederen inleg.  Vaak zijn die uitgerust met een sierrand, vaak weer uitgevoerd in goud.  In de lijn van de klassieke bureaus  kun je ook prima schrijftafels, printertafels, ordner kasten en boekenkasten in de klassieke stijl aanschaffen. Doe je dat, dan creëer je meteen een warmere uitstraling.

Een inleg van schapenhuid maar ook met moderne elementen

Bureaus met klassieke look stralen stevigheid uit. Ze ogen solide en zijn dat ook. Je kunt het wat betreft deze bureaus zo bont maken als je zelf wilt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een lederen inleg van schapenhuid om maar eens iets te noemen. Bovendien bieden ze precies dat wat een modern bureau ook biedt.  Dus met zaken als kabeldoorvoer mogelijkheden  en verschillende opbergopties. Vergeet vooral niet een passende stoel bij een klassiek bureau te kopen, een moderne stoel misstaat achter zo’n bureau. Daarmee doe je een klassiek bureau tekort. 

Het werkt ook gewoon erg prettig

Op kantoor moet gewerkt worden. Daar gaat het in essentie natuurlijk om. Je zult merken dat werken achter een klassiek bureau met lederen inleg zeer prettig werkt. Bovendien heb je de bureaus in allerlei varianten, bijvoorbeeld ook als hoekbureau. Tevens bieden ze vaak meer dan voldoende opbergruimte.

De mooiste klassieke bureaus vind je bij Jan Frantzen!