juli 22, 2024

Info Advies

Advies Info

Wat maakt visgraatparket zo bijzonder?

In het merendeel van de oude woningen werd de vloer gelegd in een speciale V-vorm. Het gaat hierbij dan om zogenaamd visgraatparket. Gedurende enige tijd leek het er naar uit te zien dat dit legpatroon langzaam maar zeker zou gaan verdwijnen. Dat is echter helemaal niet het geval, integendeel. Vandaag de dag lijkt het er naar uit te zien dat dit legpatroon populairder is dan ooit. Overweeg jij ook om in jouw woning visgraatparket te plaatsen? Dan kan de informatie hier op deze pagina voor jou wellicht relevant zijn.

            Wat is visgraatparket precies?

Visgraat parket bestaat echt al een ongelofelijk lange tijd. Ten tijde van de zestiende eeuw werd ze reeds geplaatst door de Italianen. Het patroon was in eerste instantie evenwel vooral populair in kastelen en paleizen. Vandaag de dag is het echter zo dat ze in elk type woning kan worden geplaatst. Niet in het minst wanneer er sprake is van een moderne inrichting van de woning kan er worden vastgesteld dat visgraat daar perfect in tot haar recht komt. Hoewel, eigenlijk mogen we dit niet zeggen en geldt voor visgraatparket dat ze uitstekend tot haar recht komt in elk type woning.

De manier waarop het visgraatpatroon wordt gerealiseerd is onder meer afhankelijk van de omvang van de ruimte. Met andere woorden, in een grote ruimte wordt er gekozen voor het plaatsen van visgraat met een wat grotere hoek. Op deze manier wordt er wat meer rust gecreëerd. Plaats je in een grote ruimte klein parket? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat het geheel al snel veel te druk zal ogen. Voor een kleine ruimte geldt dan weer dat het gebruik van visgraatparket ervoor kan zorgen dat de kamer in kwestie optisch ruimer gaat ogen. Dit geldt niet in het minst voor de situatie waarin je gebruik gaat maken van lichte gekleurde visgraat.

            Alle voordelen van visgraat parket op een rijtje

Visgraatparket is in geen tijd terug razend populair geworden. Dat is het gevolg van de toch wel erg interessante voordelen die eraan verbonden zijn. In eerste instantie geldt voor visgraatparket dat ze niet alleen exclusief oogt, daarnaast past ze perfect bij elke stijl van interieur. Door te kiezen voor dit type vloer ben je ook helemaal on trend, dat niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst. Bij de keuze voor parket die wordt gelegd in visgraat patroon kan je verder ook nog rekenen op de volgende voordelen:

  • Dit legpatroon is tijdloos en gaat dus niet snel vervelen;
  • Je kan ze bestellen in verschillende soorten afmetingen;
  • Het is te plaatsen in verschillende hoeken en formaten;
  • Je kan er een ruimtelijk en speels effect mee creëren;
  • Visgraat parket ziet er gewoon ongelofelijk mooi en stijlvol uit;

Spreken de bovenstaande voordelen jou ook wel aan? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat de keuze voor parket in een visgraatmotief al snel kan zijn gemaakt. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat dit legpatroon realiseren vrij duur is. Bovendien is het zo dat lang niet iedereen deze zomaar kan plaatsen. Het is dan ook mede omwille van deze reden dat er voor de plaatsing doorgaans een echte specialist wordt ingeschakeld. Deze specialist vind je bij het Parket Paleis!