juni 18, 2024

Info Advies

Advies Info

Tips voor de inrichting van jouw tuin

Wanneer je een huis hebt met een tuin zijn er ontzettend veel opties om deze tuin in te richten. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld gras of stenen in de tuin, veel grote planten of juist lage begroeiing, verschillende meubels in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan een loungeset of een eettafel met stoelen en nog meer keuzes die je hebt voor de inrichting van jouw tuin. Wanneer je voldoende ruimte hebt kun je zelfs denken aan het plaatsen van een blokhut in de tuin. Deze brengt ontzettend veel opties met zich mee.

Waarom kiezen voor een blokhut in de tuin?

Wanneer je de ruimte in de tuin hebt om een blokhut aan te schaffen is dit zeker een goed idee. Deze blokhut heeft namelijk verschillende opties waar je deze voor kunt gaan gebruiken. Zo kun je de blokhut gaan gebruiken als fietsenschuurtje. Op deze manier kunnen die fietsen altijd droog staan, wat zeker bevorderlijk is voor de fietsen met het Nederlandse weer. Ook zullen de fietsen dan niet in het zicht staan waardoor je kunt genieten van de mooie planten en bloemen in de tuin. Als laatste staan ze hier een stukje veiliger achter slot en grendel. 

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende blokhutten waar je uit kunt kiezen. Waar deze vroeger puur waren voor opslag zijn er tegenwoordig diverse mooie design blokhutten die echt een mooie toevoeging zijn voor de tuin. Deze zullen dus naast hun functionaliteit ook echt iets bijdragen aan de tuinaankleding. 

Eveneens kan de blokhut dienen als opslagruimte in de tuin. Op deze manier kun je alle spullen die anders los door de tuin zouden gaan slingeren keurig netjes opbergen. Zo kun je bijvoorbeeld al het tuingereedschap overzichtelijk aan de muren van de blokhut hangen. Ook elektrische apparaten als een grasmaaier kun je op deze manier droog bewaren. Voor zowel het gereedschap als de grasmaaier en overige spullen zal dit ervoor zorgen dat alles langer mee gaat.

Een overkapping in de tuin is een mooie toevoeging

Naast een blokhut kun je ook kiezen voor een overkapping. De invulling van een overkapping is meer gericht als loungeplek. Op deze manier zorg je er onder andere voor dat je een schaduwplek in de tuin creëert. Zo kun je als je het in de zon te heet vindt, of zelfs als het regent toch in de tuin gaan zitten. Hiernaast kun je een mooie loungeset neerzetten onder deze overkapping. Zo kun je heerlijk liggend genieten van jouw tuin. Wat voor sommige mensen ook een mooie toevoeging van de tuin is, is om een buitenkeuken te plaatsen onder een overkapping. Op deze manier kun je ten alle tijden buiten barbecueën voor vrienden en familie en genieten van heerlijk eten. 

Kortom zijn er veel verschillende mogelijkheden wanneer het aankomt op de inrichting van jouw tuin. Zowel bij bloemen en planten als meubels is er een groot assortiment. Het is dan ook goed om tuincentra’s te bezoeken en online te kijken wat jij mooi vindt.