mei 23, 2024

Info Advies

Advies Info

Tips bij het verzekeren van jouw auto

Heb jij net je eerste auto gekocht en ben je op zoek naar een verzekering? Dan hebben wij een aantal tips voor je. Het is namelijk ontzettend belangrijk om de juiste autoverzekering te kiezen; anders zou je zomaar honderden euro’s per jaar teveel kunnen betalen. Na het lezen van dit artikel weet je precies waar je aan moet denken bij het afsluiten van een nieuwe verzekering.

Maak een autoverzekering simulatie

Door de prijzen van diverse autoverzekeringen te vergelijken, zorg je ervoor dat je er zeker van bent dat jij maandelijks het juiste bedrag betaald. Een autoverzekering simulatie zorgt ervoor dat jij op een rijtje te zien krijgt wat diverse autoverzekeringen jou kunnen bieden. Bij een autoverzekering simulatie krijg je inzicht in de prijzen en welke verzekering het best bij jou past. Je vult eenvoudig de gegevens in van jouw auto, de gewenste verzekering en de gegevens van degene die de auto gaat besturen. Op basis hiervan wordt een berekening gemaakt en krijg jij een overzichtelijke lijst met autoverzekeringen.

Om een autoverzekering simulatie te kunnen maken, heb je de volgende documenten/informatie nodig:

  • Rijbewijs
  • Inschrijvingsbewijs auto
  • Aantal kilometers per jaar (schatting)
  • Gereden schadevrije jaren

Kies de juiste soort verzekering

In België ben je verplicht om de burgerlijke aansprakelijkheid verzekering te hebben. Met deze verzekering ben je verzekerd als je schade maakt aan iemand anders zijn/haar auto. Je bent echter niet verzekerd voor schade aan je eigen auto! Je kunt dus uit diverse autoverzekeringen kiezen; naar welke gaat jouw voorkeur uit?

  • Burgerlijke aansprakelijkheid(BA)
  • Mini/kleine omnium + BA
  • Full/grote omnium + BA

Bij een mini- of kleine omnium ben je verzekerd voor schade door bijvoorbeeld brand en diefstal, terwijl je bij een full- of grote omnium ook verzekerd bent voor schade aan je eigen voertuig bij een ongeluk. Per verzekering kun je natuurlijk ook diverse extra’s toevoegen aan je verzekering. Je zult zelf moeten overwegen welke soort verzekering het best bij jou én je auto past.

Autoverzekering afsluiten: waar doe je dat?

Heb je een autoverzekering simulatie gedaan en heb je een keuze gemaakt wat voor verzekering het best bij jou past? Dan hebben wij goed nieuws: je kunt na het uitvoeren van de simulatie van de autoverzekering direct jouw nieuwe verzekering afsluiten. Je regelt dit ontzettend makkelijk en snel online. Voordeel van het direct afsluiten van jouw autoverzekering is dat je gelijk de weg op kunt als de papieren binnen zijn! Je hoeft niet lang te wachten en je kunt je plek innemen achter het stuur.

Raak niet overstuur door de vele informatie die op je afkomt bij het afsluiten van een autoverzekering en maak een autoverzekering simulatie. Kies de gewenste autoverzekering die bij jou en je auto past en sluit deze direct online af. Ontzettend gemakkelijk, snel én overzichtelijk! Door een autoverzekering simulatie te maken ben je ervan verzekerd dat jij niet teveel betaald voor je verzekering en dat je goed beschermd bent bij eventuele ongelukken. Al hopen wij natuurlijk dat dit nooit zal gebeuren!