juni 18, 2024

Info Advies

Advies Info

3 bespaartips bij het bouwen van een caferacer

Een caferacer is een unieke motorfiets die geheel zelf wordt samengesteld door de gebruiker. Bij een caferacer gaat het dus nooit om een originele motor. Hier is altijd aan gesleuteld om het een echte caferacer look te kunnen geven. De caferacer is ontstaan toen er nog weinig sportieve modellen verkrijgbaar waren. Hierdoor begon men massaal aan hun eigen motoren te sleutelen, totdat ze een echte sportieve uitstraling hadden gecreëerd. Op dat moment showden ze hun motor op druk bezochte plekken, vaak cafés, en was de term caferacer geboren.

Ben jij iemand die al jaren overweegt om een eigen caferacer te bouwen en besteed je veel van je vrije tijd bij het bekijken van onderdelen op caferacerwebshop, maar heb je nooit die stap durven te nemen? Misschien wel omdat je budget nooit toereikend genoeg was? Dan zijn hier 3 bespaartips waarmee je zelfs met een relatief klein budget een prachtige caferacer kunt samenstellen.

1.     Doe goed research online


Het internet is je beste vriend bij de bouw van een eigen caferacer. Hou er allereerst rekening mee dat de motor aan enkele dingen moet voldoen om tot de échte caferacers te behoren. Daarom kan het geen kwaad om online alvast wat research te doen. Hoe ziet een caferacer eruit? Wat wordt er doorgaans vervangen? Is een gashendel winkel inschakelen voldoende of zal je echt naar een officiële caferacer webshop moeten voor de nodige onderdelen?

Schrijf je ook gerust in op een forum waar meerdere motorliefhebbers aanwezig zijn. Hier vind je vast een aantal voorbeelden van eerder gebouwde caferacers en kunnen jullie tevens ervaringen en tips delen. Hierdoor heb je in elk geval een plek waar je naar toe kunt met je vragen en ben je in staat om de perfecte motor samen te stellen.

Door online research te doen, ontdek je ook al snel welke winkels goedkoper zijn. Hou er wel rekening mee dat de onderdelen ook aan enkele Europese richtlijnen moeten voldoen, zodat je zeker weet dat de veiligheid is gewaarborgd. Wanneer je een stoere knipperlicht motor aanschaft, wil je immers wel weten of deze geheel naar wens zal werken.

2.     Koop een goede basismotor

De meeste mensen proberen op de basismotor te besparen. Hoe goedkoper deze is, hoe meer geld je over zult houden om hem de echte caferacer uitstraling te geven. Dat klinkt logisch, maar helaas is dit niet geheel juist. Wanneer je een zeer goedkope basismotor aanschaft, kun je er immers bijna al vanuit gaan dat deze de nodige gebreken heeft. Soms betekent dat zelfs dat je technisch gezien vrijwel alles moet vervangen. Dat kost enorm veel geld, waardoor je op de lange termijn wellicht zelfs duurder uit zult zijn. Daarom is het verstandiger om het nodige te investeren in een basismotor, zodat je zeker weet dat je hier niet teveel geld aan uit hoeft te geven.

3.     Stel prioriteiten

Vraag jezelf tevens af welke zaken echt van belang zijn om goed te kunnen rijden en welke nog even uitgesteld kunnen worden tot je voldoende hebt gespaard. Een db killer bij Caferacerwebshop kopen is bijvoorbeeld prachtig, maar niet direct noodzakelijk. Probeer daarom eerst de broodnodige dingen aan te schaffen en te monteren en geef jezelf wat meer tijd voor de ‘luxe’ onderdelen.