juli 22, 2024

Info Advies

Advies Info

Aandachtspunten voor een bestelauto verzekeren

Bij het afsluiten van eender welke verzekering spreekt het voor zich dat er met verschillende factoren rekening dient te worden gehouden. Dit is eveneens het geval bij een bestelauto verzekeren. Voor het afsluiten van een geschikte verzekering voor uw bestelauto zijn er tal van verschillende vragen die beantwoord zullen moeten worden. Zo zult u niet alleen willen kijken naar de waarde van uw bestelauto, maar zult u ook aandacht willen besteden aan het gebruik er van. Wilt u ook graag alle belangrijke aandachtspunten op een rijtje zien staan voor wat uw bestelauto verzekeren betreft? Dan bent u op deze pagina beslist aan het juiste adres!

            1.) Welk budget heeft u beschikbaar voor uw verzekering?

Ongetwijfeld het eerst punt waar u bij een bestelauto verzekeren rekening mee zult willen houden heeft betrekking tot het budget dat u voorhanden heeft. Het is namelijk zo dat de premie die moet worden betaald in de praktijk sterk afhankelijk kan zijn van verschillende factoren. Het gaat hierbij overigens niet alleen maar om het soort bestelautoverzekering. Daarnaast zult u bijvoorbeeld ook moeten kijken naar de specificaties van het voertuig. Een bestelauto verzekeren met een groot vermogen is namelijk altijd duurder in vergelijking met het verzekeren van een bestelauto welke over een bescheiden vermogen beschikt. In ieder geval, bepaal zeker op voorhand goed welk budget u beschikbaar heeft voor het betalen van de periodieke verzekeringspremie. Zo voorkomt u vervelende verrassingen.

               Tip! Betaal uw premie in maandelijkse termijnen!

Afhankelijk van de gekozen verzekering is het zo dat een bestelauto verzekeren best behoorlijk duur kan uitvallen. Lang niet alle bedrijven zijn dan ook zomaar in staat om zonder probleem en op een vlotte manier de verschuldigde verzekeringspremie te betalen. Geldt dat eveneens voor uw onderneming? In dat geval hebben we mogelijks nog een interessante tip voor u in petto. Het is namelijk zo dat u de premie voor uw bestelauto verzekeren wellicht ook in bijvoorbeeld maandelijkse termijnen kunt betalen. Dit kan voor menig aantal bedrijven een uitstekende oplossing betekenen voor hun probleem!

            2.) Hoe staat het met uw schadeverleden?

Een bestelauto kan zowel worden aangekocht en worden verzekerd door een particulier persoon als door een bedrijf, zoveel is wel duidelijk. In beide gevallen dient er ook altijd te worden gekeken naar het mogelijke schadeverleden waar de bestuurder / eigenaar over beschikt. Dit is belangrijk, want dit schadeverleden zal op haar beurt ook een niet onaanzienlijke impact hebben op de verzekeringspremie die moet worden betaald. Voor een bestelauto verzekeren geldt dus dat er altijd een attest van het schadeverleden voorgelegd zal moeten worden. Is het de eerste keer dat u een bestelauto gaat verzekeren en is er daarom geen schadeverleden voor handen? Dan zorgt dat er doorgaans voor dat u helemaal bovenaan de ladder moet beginnen. Voor verzekeringen geldt overigens dat het de bedoeling is dat u zich helemaal naar onderaan de ladder moet proberen te begeven. Daar bevinden zich immers de laagste kosten en daar wil iedereen toch graag van kunnen genieten?

            3.) Heeft u nood aan bepaalde extra dekkingen?

In het geval van een bestelauto verzekeren is het ook altijd interessant om rekening te houden met eventuele extra dekkingen welke u kunt afsluiten. In principe wordt er op dit vlak een onderscheid gemaakt tussen twee verschillende, potentieel zeer interessante dekkingen:

  1. De bestuurdersverzekering;
  2. De bijstandsverzekering;

De bestuurdersverzekering is een extra dekking welke het mogelijk maakt om bepaalde medische kosten als gevolg van een ongeval te laten dekken. In de praktijk is deze extra dekking zeker het overwegen waard voor bestuurders die vaak op de weg zijn terug te vinden. Dit is echter niet alles. Daarnaast kan het namelijk eveneens interessant zijn om ervoor te kiezen om een zogenaamde bijstandsverzekering af te sluiten. Voor dit type van verzekering geldt dat u aanspraak kunt maken op bijstand wanneer u bijvoorbeeld onderweg pech heeft.

Is jouw verzekering nog wel de juiste? Check het op Diks.nl!

            4.) Kunt u rekenen op extra financiële voordelen?

Bij een bestelauto verzekeren is het in de praktijk ook altijd de moeite waard om even te controleren of u mogelijks aanspraak kunt maken op bepaalde (extra) financiële voordelen. Deze financiële voordelen kunnen op de markt in verschillende vormen voorkomen, namelijk:

  1. Onder de vorm van een aanbieding of promotie met directe korting;
  2. Als terugbetaling wanneer er sprake is van een schadevrij jaar;

Het eerste financieel voordeel lijkt volgens veel mensen de meest interessant te zijn. Daar valt iets voor te zeggen, alleen is het zo dat u doorgaans niet van het financiële voordeel kunt genieten gedurende de volledige looptijd van de verzekeringsovereenkomst. Dit zorgt ervoor dat een dergelijke aanbieding vaak geen honderd procent realistisch beeld schept. Controleer dan ook altijd goed de promotievoorwaarden alvorens gebruik te maken van zo’n aanbieding.

Bij menig aantal verschillende verzekeraars betekent een bestelauto verzekeren ook dat u kunt rekenen op een potentiële terugbetaling aan het einde van een schadevrij jaar. Met andere woorden, heeft u gedurende het jaar op geen enkele manier aanspraak moeten maken op uw verzekering? Dan zult u kunnen vaststellen dat er een stukje van de verzekeringspremie aan u zal worden terugbetaald. Ook dit kan natuurlijk erg mooi meegenomen zijn.

            Tip! Evalueer regelmatig uw afgesloten bestelautoverzekering!

Een bestelauto verzekeren is op zich iets wat u slechts één keer hoeft te doen. Op het ogenblik dat u een bepaalde bestelauto heeft aangekocht moet deze uiteraard op gepaste wijze worden verzekerd. Het uitvoeren van een objectieve vergelijking zal er op dit vlak voor zorgen dat u meteen een geschikte verzekering zult kunnen vinden. Dit gezegd hebbende is het best mogelijk dat deze verzekering op de middellange tot lange termijn niet de beste keuze is. Een bestelauto verzekeren door middel van een all risk bestelautoverzekering is iets wat in de praktijk bijvoorbeeld erg vaak gebeurt. Voor een nieuwe bestelauto is dat zeker interessant, maar wanneer de bestelauto reeds over een wat oudere leeftijd beschikt kan dat interessante aspect al snel komen te verdwijnen. Omwille van deze reden is het na een bestelauto verzekeren altijd de moeite waard om deze regelmatig nog even terug te evalueren. Alleen op deze manier kunt u niet alleen voor even, maar ook op de middellange tot lange termijn blijven genieten van de voor u meest interessante bestelautoverzekering.