juni 18, 2024

Info Advies

Advies Info

De voordelen van een eigen laadpaal aan huis

Als je een elektrische of hybride auto hebt, is het hartstikke handig om een laadpaal voor bij huis te hebben. Als je geen laadpaal hebt maar wel een elektrische auto kan dat regelmatig vervelende situaties opleveren. Het is bijvoorbeeld bij veel mensen het geval dat ze alleen maar op werk kunnen opladen. Als je dan een keer bent vergeten om je auto op te laden sta je s ochtends voor je op werk bent nog minimaal een half uur langs de kant van de snelweg. 

Altijd thuis opladen

Als je thuis een laadpaal hebt, ben je niet meer afhankelijk van laadpalen op andere plekken. Ook al heb je altijd de mogelijkheid om op je werk op te laden is een laadpaal thuis nog steeds ontzettend handig. Als je bijvoorbeeld vakantie hebt en je komt een tijdje niet op werk kun je de auto niet dagelijks gebruiken. Dit kan alleen als je bij een laadstation naast de snelweg gaat staan. Het nadeel hiervan is dat je daar dan zeker een half uur staat te wachten. Als je thuis een laadpaal hebt kun je de auto elke nacht opladen. Op deze manier kun je altijd wanneer je hem nodig hebt de auto pakken.

Goedkoper

Aangezien je thuis tegen het normale stroomtarief kunt opladen is het veel goedkoper dan bijvoorbeeld bij een tankstation. Op de lange termijn bespaar je hier een enorme bak met geld mee. Ook is het een groot voordeel dat je nooit meer in de rij hoeft te staan. In sommige gevallen sta je daar voordat je aan de beurt bent soms wel een uur. Het is zelfs mogelijk om je eigen laadpaal openbaar te maken. Op deze manier kun je de investering van de laadpaal makkelijk terugverdienen. Het hangt natuurlijk van de plaats van je woning af of er veel mensen komen opladen.