juli 22, 2024

Info Advies

Advies Info

Boodschappen online bestellen: 3 nuttige tips!

Online boodschappen doen is helemaal van deze tijd. De online supermarkt is nog nooit zo populair geweest. Dat heeft verschillende oorzaken, maar op dit moment is de coronatijd natuurlijk de belangrijkste reden. Door het coronavirus willen mensen zo min mogelijk hun woning verlaten. Vooral voor ouderen en kwetsbaren is het een prettig idee om supermarkten te kunnen vermijden. In dat geval biedt de digitale supermarkt gelukkig de oplossing.

Hoewel veel mensen inmiddels zeer bedreven zijn in online boodschappen doen, geldt dit nog zeker niet voor iedereen. Boodschappen bezorgen via Foodmarkt.nl is relatief eenvoudig, maar dan moet je wel weten waar je op moet letten. Daarom vind je in dit artikel 3 nuttige tips.

1.     Zo bespaar je op de bezorgkosten


Veel mensen geloven ten onrechte dat online boodschappen doen een stuk duurder is. Dit is echter onjuist. Het is vaak juist gemakkelijker om te besparen wanneer je online boodschappen doet. Dit komt er met name door omdat je minder in verleiding wordt gebracht. In een gewone supermarkt word je al snel in de verleiding gebracht om andere dingen mee te nemen dan je nodig had. Bij online boodschappen doen, hou je je meestal meer aan je boodschappenlijstje en bespaar je ook op onnodige kosten.

Maar hoe zit het dan met de bezorgkosten? Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat er ook reiskosten zijn wanneer je naar een supermarkt bij jou in de buurt gaat. Zeker als dit nog een stukje rijden is. Daarnaast zijn er online verschillende mogelijkheden om te besparen op de bezorgkosten. Boodschappen gratis bezorgen vanaf 80 euro wordt bijvoorbeeld bij meerdere supermarkten aangeboden. Wanneer je weekboodschappen voor een doorsnee gezin doet, dan kom je hier al snel aan en zo hoef je in elk geval geen bezorgkosten te betalen. Je kunt er ook voor kiezen om alvast wat vlees vooruit te kopen, zodat je op het bedrag komt. Dit kun je gemakkelijk invriezen en zo hoef je ook nog eens minder vaak boodschappen te bestellen. Win-win!

2.     Kies voor een minder druk bezorgmoment

Bij sommige online supermarkten betaal je meer servicekosten wanneer je voor een druk bezorgmoment kiest. Denk bijvoorbeeld aan een bezorgmoment in de avond of in het weekend. Wanneer je een bezorgmoment overdag en doordeweeks kiest, dan ben je vaak goedkoper uit. Zo bespaar je al snel enkele euro’s. Daarnaast is de kans minder groot dat jouw wekelijkse bezorgmoment al volgeboekt zit.

3.     Let op het minimum bestelbedrag


Wanneer je slechts alleen of met twee personen leeft, is de kans groot dat zelfs de wekelijkse boodschappen niet al te veel geld zullen kosten. Daarom is het slim om op het minimum bestelbedrag te letten. Dit verschilt per supermarkt. Zo weet je zeker dat het daadwerkelijk mogelijk is om hier te bestellen. Indien dit niet mogelijk is, dan ben je vaak beter uit bij een andere supermarkt. Gelukkig is het aanbod van digitale supermarkten tegenwoordig ontzettend groot, dus er zit er altijd wel eentje bij die bij jou past.