mei 23, 2024

Info Advies

Advies Info

Tips bij ontkalken

Koffie is een van de meest geliefde drankjes in ons land. Dagelijks worden er miljoenen bakken koffie genuttigt. Als je de koffie wilt beginnen met een goed bakje koffie, dan is het wel belangrijk dat je een goed werkend koffiezetapparaat hebt. Hierbij zijn er een aantal zaken van belang. Zo is het erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat je de koffiemachine op de juiste manier onderhoudt.

Ontkalk de koffiemachine regelmatig

Om ervoor te zorgen dat de koffiemachine goed blijft werken, is het belangrijk dat je de machine ontkalkt. Hoe vaak dit nodig is, hangt onder andere af van hoe vaak je de machine gebruikt. Daarnaast verschilt het ook per machine en welk product je gebruikt voor het ontkalken. Voor het ontkalken zijn er namelijk verschillende producten, maar de een werkt aanzienlijk beter dan de ander. Een product waar je erg veel aan hebt, zijn Jura reinigingstabletten. Met dit product ontkalk je het koffiezetapparaat op een effici├źnte manier. Daarnaast is het geen duur product en kun je het eenvoudig bestellen.

Wanneer moet je de koffiemachine ontkalken?

De meeste nieuwere modellen geven aan wanneer een koffiezetmachine ontkalkt moet worden. Als je een wat ouder model hebt, dan is het wat lastiger om erachter te komen. Er gaat dan geen lampje branden en je moet er zelf achter zien te komen wanneer het tijd is om de machine te ontkalken. Een indicatie van dat het tijd is om de koffiemachine te ontkalken, is wanneer een krijtachtig witte residu ontstaat. Een andere manier om erachter te komen of de machine ontkalkt moet worden, is door een verandering in smaak. Als er te veel kalk in de machine zit, dan proeft de koffie anders. Het is in dat geval belangrijk dat je de machine zo snel mogelijk ontkalkt.