mei 23, 2024

Info Advies

Advies Info

Met deze tips kan jij veilig online winkelen en betalen

Niet meer de deur uit, maar lekker vanuit je luie stoel op de beste aanbiedingen jagen; online winkelen is populairder dan ooit. Of je nu op zoek bent naar een paar sneakers of een nieuwe winterjas, de kans op een goede aanbieding is online stuk groter. Maar hoe veilig is het eigenlijk om online te shoppen? Je hoort regelmatig vervelende berichten waarbij online winkels de boel oplichten en buit willen maken. Met deze tips kan jij zorgeloos veilig online winkelen en betalen.

#1 Vergelijk de prijzen bij een betrouwbare partner

Het kan behoorlijk lastig zijn om frauduleuze websites op te sporen. De makkelijkste manier om er zeker van te zijn dat je via een veilige webshop winkelt is door de prijzen te vergelijken bij een betrouwbare partner, zoals SuperSales. Je vindt via SuperSales altijd de beste prijs voor een product en je kan er op rekenen dat de aangesloten shops stuk voor stuk veilig en betrouwbaar zijn.

#2 Betaal met een creditcard

Wanneer je kan kiezen uit diverse betaalmogelijkheden bij een online shop is dat een goed teken, en helemaal als de optie creditcard er tussen staat. Een betaling met een creditcard biedt je gegevens de meeste bescherming. Ook ben je bij een betaling met creditcard verzekert in het geval er iets niet goed gaat. Kies daarom altijd het zekere voor het onzekere, ook al denk je dat een shop betrouwbaar is. Mocht je nog geen creditcard hebt, is dit het moment om er één aan te schaffen.

#3 Gebruik geen openbare Wi-Fi spots

Betalingen doen op een openbaar Wi-Fi netwerk is een onverstandig idee. Openbare Wi-Fi netwerken zijn voor iedereen toegankelijk, ook voor oplichters. Oriënteren op een publiekelijke Wi-Fi is geen probleem, afrekenen kan je beter doen op je eigen veilige verbinding.

#4 Maak gebruik van sterke wachtwoorden

Dat wachtwoorden 0000 of ABCD niet handig zijn wist je waarschijnlijk al, maar ook bijvoorbeeld je geboortedatum is niet veilig genoeg om je gegevens te beschermen. Enkel sterke wachtwoorden, met 8 karakters, een hoofdletter, een kleine letter, een cijfer en een teken zorgen dat je account goed is beveiligd. Een aantal besturingssystemen zoals IOS en Android bieden de optie aan om sterke wachtwoorden voor je aan te maken en deze te bewaren. Zo maak je het oplichters een stuk lastiger en jezelf heel eenvoudig.