juni 18, 2024

Info Advies

Advies Info

Onderscheiden van concurrent? Dat doe je zo!

Ben je een ondernemer en wil je jezelf graag onderscheiden van jouw concurrenten? Dan is het van belang dat je uniek bent en dat mensen graag bij jouw merk willen horen. Er zijn allerlei verschillende manieren om dit voor elkaar te krijgen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een unieke actie te bedenken. Door een unieke actie kun je in één keer ontzettend veel naamsbekendheid opbouwen. Daarnaast zou je er natuurlijk ook altijd nog voor kunnen kiezen om de naamsbekendheid in kleinere stapjes op te bouwen.

Gebruik maken van een unieke actie

Kies je ervoor om door middel van een unieke actie naamsbekendheid op te bouwen, dan is het wel belangrijk dat je deze actie goed voorbereid. Je dient ervoor te zorgen dat je jouw plan op de verschillende scenario’s hebt voorbereid. Hierdoor kom je uiteindelijk nooit voor verrassingen te staan. Daarnaast zal de actie ook beter werken doordat je iedere stap hebt uitgedacht. De unieke actie kan bijvoorbeeld een kortingsactie zijn. Je zou ervoor kunnen kiezen om een unieke kortingsactie in te plannen en deze vervolgens te adverteren via de betaalde kanalen. Het is hierbij wel van belang om gebruik te maken van de juiste visuele content. Deze content kun je laten maken door een animatie studio.

Naamsbekendheid door een blog

Naast dat je ervoor kunt kiezen om jezelf te onderscheiden van jouw concurrenten is door middel van een goede blog. Wanneer je ervoor kiest om een kwalitatieve blog te (laten) schrijven, is de kans groot dat de lezers van deze blog steeds terug blijven komen. In een aantal gevallen zullen zij de blog zelfs delen met bekenden. Hierdoor bouw je langzaam naamsbekendheid op en kun je jezelf onderscheiden van de concurrent. Houdt er wel rekening mee dat jouw blog op een professionele website moet staan.