juli 22, 2024

Info Advies

Advies Info

Tips en tricks om jouw onderneming te laten slagen

Ben jij een nieuwe onderneming begonnen? Of ben je van plan om een eigen bedrijf op te zetten? Je zult flink wat plannen moeten maken om jouw onderneming te laten slagen in 2021. Door de corona crisis is er flink wat veranderd en je zult ook online flink moeten bijbenen om bij jouw concurrenten in de buurt te komen. Wij geven je graag tips en tricks om de kans van slagen van jouw onderneming te vergroten. Na het lezen van dit artikel zal jouw ondernemershart een stukje sneller slaan en weet je precies waar je jouw energie in moet steken.

Zorg voor een goede online aanwezigheid

Of je nu een bakkerij, café of stripboekenwinkel gaat openen: het is altijd van belang om online zichtbaar te zijn voor jouw (potentiële) klanten. Je kunt een webdesign bedrijf inschakelen om al jouw online zorgen weg te nemen. Door een webdesign bedrijf in de hand te nemen heb binnen no-time een voor je gebouwd die er prachtig uit ziet. Bezoekers kunnen informatie op de website vinden, maar wellicht kun je er ook een webshop aan koppelen. Je kunt de online marketing van de website zelf regelen, maar ook dit kun je natuurlijk uitbesteden. Zo wordt je online goed gevonden!

Vergeet de fysieke locatie niet

Iedere winkel is anders en in iedere winkel is er dan ook een andere sfeer te vinden. Wat je ook gaat verkopen voor diensten en/of producten: je winkel zal er verzorgd uit moeten zien om klanten te trekken. Een schilder inhuren is een goed idee, aangezien je zo zeker weet dat jouw nieuwe fysieke winkel prachtige muren krijgt. Ook zul je natuurlijk moeten denken aan het interieur. Mocht je een bakker of stripboekenwinkel willen openen: het is een leuk idee om een gezellig zitje te maken zodat jouw klanten direct hun broodje kunnen eten of stripboek kunnen lezen!

Houd de financiën op orde

Als je een onderneming start kan het hard van stapel lopen. Je zult producten moeten inkopen, verkopen en de financiën moeten bijhouden. Je wilt natuurlijk geen problemen met de overheid! Je financiën op orde houden klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Je zult er inderdaad goed de tijd voor moeten nemen, zeker als je er nog geen ervaring mee hebt. Je kunt diverse boekhoudprogramma’s gebruiken en eventueel (als je genoeg inkomen hebt) er een externe partij voor inhuren.

Vergeet niet de juiste verzekeringen af te sluiten

Heb je een fysieke en/of online winkel gestart? Dan kun je bijna beginnen met verkopen! Eén ding is erg belangrijk, wat nogal eens wordt vergeten: het afsluiten van de juiste verzekeringen. Je kunt natuurlijk te ver gaan en te veel verzekeringen afsluiten die je eigenlijk niet nodig hebt, maar je zult in ieder geval goed onderzoek moeten doen. In België is het aan te raden om als fysieke winkel de volgende verzekeringen afgesloten te hebben:

  • Brandverzekering
  • Verzekering gewaarborgd inkomen
  • Verzekering bedrijfsschade

Doe goed onderzoek en overleg eventueel met een verzekeraar welke verzekering het best bij jou en je onderneming past.