juni 18, 2024

Info Advies

Advies Info

Tips voor een inspirerende brainstormsessie

Brainstormen, het is iets wat vrijwel bij ieder bedrijf wel eens of meerdere keren per maand wordt gedaan. Voorheen gebeurde dit als volgt: een grote groep personeelsleden kwam samen, allemaal achter de laptop en ideeën werden geopperd om een bestaand probleem op te lossen of elkaar te inspireren een nieuw product te lanceren. Nu in de coronacrisis is dit natuurlijk niet mogelijk. Maar dat betekent gelukkig niet dat brainstormen niet meer mogelijk is. Via Zoom meetings kan al heel veel geregeld worden, maar wist je dat achter de laptop blijven zitten tijdens een brainstormsessie helemaal niet zo’n goed idee is?

Wanneer je écht een succesvolle brainstormsessie wilt houden, dan is het belangrijk om ouderwets pen en papier te pakken. Een vulpen kopen bij pwakkerman.com is de eerste stap naar succes. Wat je verder nog kunt doen? Dat leggen we uit in dit artikel. Lees mee en laat je inspireren, zodat de volgende brainstormsessie gegarandeerd een daverend succes wordt.

Zet de Zoom meeting op de achtergrond

Nu tegenwoordig alles online moet gebeuren, is het wel heel verleidelijk om gewoon achter je laptop te blijven zitten. Toch is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Spreek met iedereen af dat ze de Zoom meeting op de achtergrond houden en op gezette tijdstippen vertellen wat ze hebben bedacht. Ondertussen kun je in beweging blijven, gewoon wat neerpennen of op een andere manier je creativiteit de vrije loop laten. Blijf vooral niet zitten, maar activeer je brein. Dan komt een parker kopen bij pwakkerman.com toch eindelijk eens van pas, nietwaar?!

Stuur van tevoren een mail met instructies


Voordat alle genodigden aan de meeting deelnemen, is het belangrijk dat men weet wat er van ze verwacht wordt. Stuur daarom van tevoren een mail door met instructies. Leg uit welke onderwerpen behandeld gaan worden en hoe jij graag ziet dat de vergadering wordt gehouden. Wil je graag dat ze uit hun stoel komen en pen en papier gaan gebruiken? Geef dit dan aan.

Haal ze gerust over om die montblanc bij Pwakkerman.com of die Lamy van Pwakkerman te gebruiken en gewoon te gaan schrijven. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat men de hersenen veel beter activeert wanneer ze schrijven en dus niet enkel achter een beeldscherm zitten. Door beide hersenhelften te gebruiken, worden ze creatiever en kunnen ze veel oplossingsgerichter denken. Groot voordeel voor jou en een goede manier om de brainstormsessie een succes te laten worden.

Inspireer elkaar


Soms blijven mensen helemaal in hun bubbel zitten tijdens het brainstormen. Uit angst om iets geks te zeggen. Het is echter juist belangrijk om elkaar te inspireren. Bij brainstormen gaat het niet om goed of fout, maar simpelweg ideeën opperen en van elkaars creativiteit profiteren. Geef dus bij iedereen aan dat je niet wordt afgerekend op bepaalde ideeën. Profiteer van elkaars aanwezigheid. Pak een waterman pen Pwakkerman.com erbij en schrijf op waar je aan denkt en deel dit ook. Door samen te werken, is de kans op succes vele malen groter.