april 19, 2024

Info Advies

Advies Info

Waar let je op bij het kiezen van een internet provider?

Vandaag de dag zijn er veel verschillende providers te vinden. Iedere provider heeft jou iets anders te bieden en ook de prijzen kunnen aanzienlijk van elkaar verschillen. Ondanks dat je wellicht als eerste op de prijzen gaat letten kan het ook goed zijn om andere aspecten mee te nemen in de zoektocht. Je wilt immers een verbinding hebben die het te allen tijde gaat doen en waarmee je zo min mogelijk storingen gaat ervaren. Maar waar kun je dan allemaal op letten bij het afsluiten van een abonnement?

Alleen internet of toch meer

Als je op zoek gaat naar een internet provider moet je jezelf eerst afvragen of je alleen een nieuwe internetverbinding nodig hebt, of dat je toch gaat kijken naar een internet, tv en bellen abonnement. Hier zit namelijk het eerste verschil. Bij sommige providers is het namelijk relatief goedkoper om een totaalpakket aan te schaffen. Zo zul je bijvoorbeeld zien dat je voor een bepaald internetabonnement 35 euro betaalt, terwijl een alles-in-1 pakket ook rond die prijs ligt. Bekijk daarom wat je gaat gebruiken en of het raadzaam is om het complete pakket aan te schaffen. 

Het vergelijken van de pakketten

Ook moet je gaan kijken naar de prijzen voor de pakketten afzonderlijk. Het kan namelijk voor komen dat je voor een bepaald abonnement lage kosten betaald voor het internet, terwijl het zenderpakket voor jouw tv heel duur is. Ga daarom goed aan de slag met het vergelijken van providers en bekijk de verschillen. Vergeet dan ook niet om de ervaringen van andere gebruikers mee te nemen bij het maken van een keuze. Hierbij moet je wel in het achterhoofd houden dat veel mensen voornamelijk aangeven wanneer iets mis is met de verbinding of de klantenservice.

De kortingen bij providers

Er zijn ook verschillende providers die jou kortingen kunnen geven voor een alles-in-1 pakket. Providers als Oxxio doen hier nog een schepje bovenop. Deze provider biedt namelijk ook energie aan. Wanneer je alle diensten bij de aanbieder aanschaft, krijg je een extra korting op jouw abonnement. Hierdoor kun je jezelf al snel veel kosten besparen. Er zijn verschillende providers die jou mooie welkomstaanbiedingen aan kunnen bieden, dus ga ook hiernaar kijken bij jouw zoektocht. Laat je echter niet alleen leiden door een welkomstaanbieding, maar kijk ook naar het totale bedrag dat je voor het abonnement betaalt.

Een goede zoektocht uitvoeren

Wanneer je alles naast elkaar legt, vind je altijd een goede internet provider. Zoals al eerder gezegd moet je je nooit laten leiden door de mooie aanbiedingen die je bijvoorbeeld op jouw eerste factuur krijgt. Je moet het totaalbedrag altijd in de gaten houden. Op de langere termijn kan een bepaalde aanbieder namelijk veel goedkoper zijn, terwijl je bij de ander juist de eerste maanden veel geld gaat besparen. Door alle aspecten mee te nemen in de zoektocht en een goede vergelijking te maken, heb je genoeg bij de hand om te genieten van het internet.